Levensmiddelenadditieven verbeteren de eigenschappen uw product..
Bestellen?
Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen of heeft u vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact op
Filter
Categorieën
Productcategorie
Toepassing
Downloads
Citroenzuur P-WS E-330
Product nummer: 164421Product-identificatie
EU-Naam Citroenzuur E-nummer E-330 EU-nummer (EINECS) 201-069-1 CI-naam Citric acid CAS-nummer 5949-29-1 FD&C-naam Citric acid
Een natuurlijk zuur dat in grote hoeveelheden aanwezig is in citroenen en ander citrusvruit en ook in vele andere vruchten. Wordt bereid door vergisting van melasse door bepaalde stammen van schimmels (zoals Aspergilus niger). Citroenzuur is een belangrijke synergist voor anti-oxidanten. Het voorkomt de verkleuring van fruit en het verbeterd de houdbaarheid en de afbraak van vitamins C. Daarnaast is het als zuurteregelaar een belangrijke (smaak)component bij de bereiding van vruchtenproducten en heeft het een smaakversterkende werking bij fruitsmaken. Het verkomt ook het kristalliseren van suiker in snoep of suikerwerk.
Specifieke eigenschappen
Productomschrijving | Levensmiddelenadditief |
Productvorm | poeder |
Oplosbaarheid | wateroplosbaar |
Adviesdosering | q.s. (quantum satis) |
Declaratieadvies | Voedingszuur |